Skandaali helge pool: Facebooki sõnumeid saab varsti kustutada (6)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg Reutersile intervjuud andmas.
Mark Zuckerberg Reutersile intervjuud andmas. Foto: Jose Gomez/REUTERS

Facebooki andmelekkeskandaal on toomas kaasa mitmeid positiivseid tulemusi – tõhusama andmekaitse ja privaatsuse ühe osana tekib kasutajatel peagi võimalus kustutada juba saadetud Messengeri sõnumeid ka vestluse teise poole silme eest.

Uuenduse põhjustas portaali TechCrunch avastus, et Mark Zuckerbergi ja teiste Facebooki juhtide osa sõnumeid on nende vestluspartnerite vaatest kustutatud. Seega oli teenusel selline funktsionaalsus juba loodud, kuid ainult valitutele.

Facebooki teatel oli sõnumeid konkreetsetel juhtudel kustutatud erakorralistel turvakaalutlustel.  Uue miniskandaali tulemusel teatas ettevõte lõpuks, et paari kuu jooksul saab sõnumite kõikjalt kustutamise funktsionaalsus kasutatavaks kõigile.

«Me muudame sõnumite kustutamise funktsionaalsuse laialt kättesaadavaks. See võib võtta mõne aja. Kuniks see funktsioon valmib, ei luba me kustutada ka oma juhtide sõnumeid. Oleksime pidanud seda tegema palju varem – ja meil on kahju, et me ei teinud,» seisab ettevõtte teadaandes.

Facebooki teadaandest võib veel välja lugeda, et tegemist on funktsionaalsusega, kus saadetakse krüpteeritud sõnumeid ning määratakse aeg, mil need automaatselt kustutatakse.

Praegu on kasutajatel võimalus Messengeris kustutada sõnumeid vaid oma konto vaates – vestluspartnerite vaates jäävad need aga alles.

Sõnumite kustutamise ja tagasikutsumise funktsionaalsus on olemas juba näiteks WhatsAppil ja Skype’il.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles