Ansip Raasukesele: Estonian Airi rahasüstimine oli mingi kahtluseta õige otsus (13)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Andrus Ansip vastas Erkki Raasukese meenutustele, et oli õige otsus Estonian Airi raha edasi süstida, kuni polnud tulnud Euroopa Komisjonilt ametlikku otsust ebaseadusliku riigiabi kohta, sest vastasel juhul oleks tekkinud kaos, kirjutab Äripäev.

Tippjuht Erkki Raasuke rääkis Äripäevale ajast, kui ta oli panganduse vahepeal majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik ja tema meeskonnale tehti 2012. aasta detsembris Euroopa Komisjoni konkurentsidirektoraadis selgeks, et ei ole mingit šanssigi, et ajalooliselt Estonian Airi ümber toimunud tehingud ei oleks ebaseaduslik riigiabi.

Raasuke koostas meeskonnaga plaan B, mis nägi ette, et sel hetkel, kui Estonian Air oma tegevuse lõpetab, on riigil juba partner, kes aitab püsti panna kohaliku, Tallinnas resideeruva lennufirma, ent Andrus Ansipi juhitud valitsus tegi teistsuguse otsuse: sinna pandi hoopis rohkem kui 8 miljonit eurot veel juurde.

Ansipi sõnul oli otsus Estonian Airi raha juurde panna õige, sest riiklikku lennuühendusse pooleaastase pausi sisse toomine oleks lisaks otsesele kahjule toonud kaasa ka kahju majandusele, mis oleks mitu korda ületanud sinna sisse pandud summa.  „Mitte mingisugust kõhklust ega kahtlust! See oli õige otsus.“

Loe pikemalt Äripäevast.

Euroopa Komisjoni konkurentsiamet teatas 2015. aasta novembris, et Eesti Vabariigi antud abi Estonian Airile aastatel 2010-2013 oli ebaseaduslik ja firma peab selle raha riigile tagasi maksma. Estonian Air lõpetas seepeale päevapealt tegevuse.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles