Esimene robot võtab 5 aasta pärast kaevuri töö üle (3)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juht Hando Sutter (vasakul) ja Ganesh Bell rääkisid märtsi lõpus Tallinnas energiatootmise robotiseerimise võimalustest.
Eesti Energia juht Hando Sutter (vasakul) ja Ganesh Bell rääkisid märtsi lõpus Tallinnas energiatootmise robotiseerimise võimalustest. Foto: Raul Mee/Raul Mee/Mollusk Media

Seda, et Eesti Energia on riigi suurim elektritootja, teab enamik eestlasi. Vähem teatakse aga, et ettevõte pistab rinda suurimate siinsete IT-firmadega ning Eesti Energia ambitsioon on saada energiatootmise digiliidriks.

Märtsi lõpus viibis Tallinnas tehisintellekti arendava idufirma Uptake tegevjuht Ganesh Bell (45), kes kõneles koos Eesti Energia juhi Hando Sutteriga sellest, millise revolutsiooni võivad energiatootmisse kaasa tuua robotid ning kuidas just Eestil on olemas kõik eeldused teerajajaks tõusta.

Ei ole mingit kahtlust, et üks tööstuse peamisi küsimusi on, kuidas suurendada tootlikkust. Digiteerimisel ning tehisintellektil on seejuures kindlasti väga suur roll. Mind huvitab hoopis, mis on nende kasutamisel suurim oht.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles