Idufirma asutaja kulutas investorite raha laia elu peale

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idufirma asutaja põletas investorite raha kalleid autosid ostes ja eralennukeid kasutades.
Idufirma asutaja põletas investorite raha kalleid autosid ostes ja eralennukeid kasutades. Foto: Andriy Popov/PantherMedia / Andriy Popov

USA väärtpaberijärelevalve (SEC) süüdistab ühe startupi asutajat 48 miljoni dollari investorite raha kasutamises enda luksusliku elustiili rahastamiseks.

Mobiilidele finantstehnoloogiat arendava Mozido asutaja Michael Liberty on nüüd investorite viha all, kirjutab BusinessInsider.  Investorid andsid Libertyle kõvasti raha, kuid too kulutas selle hoopis ühele piimafarmile, kallitele autodele ja muidu mõnusale eluviisile.

Esmaspäeval sai Liberty koos oma abikaasaga süüdistuse pettuses ja raha vääras kasutuses. SECi andmetel pani Liberty investoritelt pihta 48 miljonit dollarit.  

2014. aastal hinnati Liberty firma väärtuseks 2,4 miljardit dollarit, kuigi tegelikult oli see väärt palju vähem ja SECi hinnangul Liberty teadis seda. Sellest hoolimata jätkas ta investorite petmist, reklaamides ennast kui kiiresti kasvava potentsiaalika idufirma asutajat, kellele tasub raha anda.

2017. aastaks oli Liberty kaasanud investoritelt kokku 55 miljonit dollarit ning sellest enamuse ehk 48 miljonit enda tarbeks ära kulutanud. Liberty ei soovinud teemat BusinessInsiderile kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles