Maksuamet kahtlustab suurtööstust maksudega skeemitamises (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marsalis grupi tegevusvaldkondadeks on ehituslike metallkonstruktsioonide ja betoonelementide tootmine.
Marsalis grupi tegevusvaldkondadeks on ehituslike metallkonstruktsioonide ja betoonelementide tootmine. Foto: www.marsalis.ee

Maksuamet kahtlustab Loksa suurtööandjast metallitööstust pea kahe miljonit eurot väärt maksuskeemis, kus renditööjõu kasutamise sildi all jäeti maksmata tööjõumakse, kusjuures väidetavalt fiktiivsete arvete põhjal küsiti riigilt raha veel tagasigi.

Marsalis Metall on enam kui 25 miljoni eurose käibega metallitööstus, mis on korduvalt jõudnud ka Äripäeva TOPidesse, kirjutab Äripäev. Mullu sügisel sattus ettevõte aga maksuameti huviorbiiti.

Maksuameti arvates probleemsete tehingute teine osapool oli praeguseks pankrotistunud ettevõte nimega Edinet Partner, kellelt  Marsalis Metall väidetavalt rentis tööjõudu ja soetas lisaks näiteks palgaarvestusteenust. Kontrolli käigus jõudis maksuamet aga järeldusele, et tegelikult Edinet Partner Marsalis Metallile töötajaid ei rentinud ning tegu oli tööstusfirma enda inimestega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles