Mis on kõige olulisem, mida rektorikandidaatide arvates tuleks ülikoolis muuta?

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Asser ja Margit Sutrop peahoone aulas väitluskoosolekul.
Toomas Asser ja Margit Sutrop peahoone aulas väitluskoosolekul. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli rektorikandidaadid professor Margit Sutrop ja professor Toomas Asser pidasid neljapäeva õhtupoolikul peahoone aulas maha valimisdebati. Tutvustati oma valimisplatvorme ning arutleti ülikooli strateegilise juhtimise ning Tartu ülikooli rolli üle Eestis ja maailmas. Samuti vastasid kandidaadid saalisviibijate küsimustele.

Kõige konkreetsema küsimuse esitas rakubioloogia õppetooli juhataja, rakubioloogia professor Toivo Maimets: mis on kõige olulisem asi, mida ülikool peaks muutma?

Margit Sutrop:

«Meid kõiki aitaks see, kui me suudaks vähendada bürokraatiat, luua meile kõigile aega juurde.»

Toomas Asser:

«Nendes allüksustes, kuhu mind on kutsutud, olen näinud, et inimesed ootavad kõige enam suhtlemist. Näen, et mõnikord ei eeldatatagi, et ütleksime mingi lahenduse, vaid et nad on saanud suhelda ning on teada, et on niisugune probleem või niisugused mured. On tajutav, et [vähese suhtlemise] probleem on olemas.»

Rektoriks valituks saades lubas Sutrop, et on kogu ülikooli rektor, kes on hoiab ülikoolisiseselt alma materit hellalt ja kindlalt, ülikoolist väljaspool aga kaitseb teda visalt ja väsimatult.

Toomas Asser lubas juhtida ülikooli tervikuna ning tagada, et praegused üliõpilased saaks kunagi oma lastelastele uhkusega öelda, et nad õppisid Tartu ülikoolis. «Ülikool peab olema vedur, mitte vagun, aga selleks tuleb teha väga palju tööd,» lisas ta.

Valimiskogu asub ülikoolile uut rektorit valima 26. aprilli keskpäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles