Donald Trumpi sõda Amazoni vastu (2)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni juht Jeff Bezos ja USA president Donalt Trump.
Amazoni juht Jeff Bezos ja USA president Donalt Trump. Foto: Mandel Ngan/AFP/Scanpix

Teisipäeval, kui Donald Trump kohtus Kersti Kaljulaidi ja teiste Balti riikide presidentidega, lõunatas USA president ka maailma ühe suurema infotehnoloogiaettevõtte Oracle kaastegevjuhi Safra Catziga, kes kurtis, et Pentagoni pilvetehnoloogiahange tundub olevat kirjutatud Amazonile. Ehkki Amazon on tuntud kui maailma suurim internetikaubamaja, on see ka üks suuremaid ja kiiremini kasvavaid pilveteenuste pakkujaid.

Tundub, et Oracle üritab ära kasutada Donald Trumpi sallimatust Amazoni suhtes ja loodab presidendi sekkumist mitmeaastase lepingu sõlmimisel. Jutuajamisega kursis olnud allikate sõnul olevat Trump toonitanud korduvalt, et konkurss peab olema õiglane, aga ei andnud mitte kuidagi mõista, kas kavatseb sekkuda või mitte, kirjutas Bloomberg. Tuleb toonitada, et tegelikult pole tal õigustki pakkumisse sekkuda.

Amazon ning selle juht ja suuromanik Jeff Bezos on Donald Trumpil hambus olnud juba alates 2015. aastast, mil ta oli veel presidendikandidaat. Eriti intensiivseks muutusid presidendi Twitterirünnakud aga Amazoni pihta eelmise nädala algusest, kus ta süüdistas internetikaubamaja maksudest kõrvalehiilimises, poodide turult väljasurumises ning ebaõiglaselt madalate hindade maksmises kahjumis olevale USA postiteenistusele. Nädalaga postitas Trump viis Amazonivastast Twitteri-sõnumit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles