Maamess võõrustab üha enam Läti ettevõtteid

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

19.-21. aprillil toimub Tartu Näituste messikeskuses pikkade traditsioonidega rahvusvaheline maaelumess Maamess. Ligemale 500 ettevõtet koondav mess pälvib üha enam lõunanaabrite tähelepanu.

Maamessi projektijuht Margus Kikkul rääkis, et vastavalt ekspositsioonipindade suurusele on mess viimastel aastatel võõrustanud 450-500 ettevõtet, kes tegutsevad põllumajanduse, metsanduse, aianduse või toidutööstuse sektoris. «Kuivõrd Tartu Näituste messikeskuse seitsme hektari suurune messiala ei võimalda laienemist, jääb ka tänavu osalevate firmade arv samasse suurusjärku,» teatas Kikkul. Küll aga on korraldaja sõnul üha enam osalejaid piiri tagant.

Paaril viimasel aastal on välisfirmad moodustanud eksponentide koguarvust umbes kümnendiku. Nüüd, kus messipindade paikapanek on lõpusirgel, nentis korraldaja, et tänavu on välisriikide ettevõtteid protsentuaalselt rohkem. «Soomlaste seas oleme juba aastaid hästi tuntud. Tänavu oleme rohkem silma hakanud ka lätlastele ning lõunanaabreid näeb seekord messil pisut rohkemgi kui soomlasi,» rääkis Kikkul. Lätlaste suurenenud huvi Maamessi vastu põhjendas projektijuht eelkõige lätisuunaliste reklaamikampaaniatega, kuid ka statistikaga, mis näitab lõunanaabrite üha suurenevat huvi Eesti vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles