Maailma suurim poekett kiidab taevani Viljandi pakiroboteid (3)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakirobot.
Pakirobot. Foto: Marko Saarm

Maailma suurim poekett Walmart kiidab Viljandis asuva ettevõte Cleveroni pakiroboteid ja kavatseb tellimuste mahtu nii palju suurendada, et Eesti robotid jõavad pea poolte USA elanikeni.

Kahe ettevõtte koostöö sai alguse 2016. aasta sügisel, mil Cleveron tarnis kaubandushiiule esimese pakiroboti Arkansase osariiki. Inimesed, kes Walmarti internetipoest ostu sooritasid, said oma kauba tellida Cleveroni postirobotisse, kust selle siis kätte saavad.

Nüüd, pea kaks aastat hiljem, kirjutab kaubamajakett oma blogis, et Pickup Tower’ite (nii nimetatakse Cleveroni pakiroboteid) kasutusele võtmine on olnud edulugu. «Vastukaja on olnud tohutult positiivne,» kirjutatakse blogis. Kokku 200 pakiroboti kaudu on tehtud praeguseks pool miljonit tellimust.

Senine edu kannustab Walmarti koostööd Cleveroniga jätkama. Nad lubavad aasta lõpuks kauplustesse paigaldada veel 500 Pickup Tower’it. Sellega loodab Walmart jõuda 40 protsendi USA elanikeni ehk umbes 130 miljoni inimeseni.

«Meie kliendid armastavad Cleveroni roboteid. Samas võib nende tagasisidest välja lugeda, et nad tahavad veel suuremad pakke saada. Seetõttu tuelvad uued pakitornid koos Pickup Lockeri kappidega, kust saab võtta ka suuremaid pakke,» kirjutab Walmart.

Cleveron on viimasel ajal üks Eesti väljapaistvam eksportiv tehnoloogiafirma. Tänu koostööle Walmartiga kasvatas Cleveron mullu oma käivet kolm korda ja töötajate arvu kaks korda. Tellimuste arvu kasvu tõttu on ka ettevõttel endal vaja kiiresti juurde ehitada 7000 ruutmeetrit nii tootmis- kui ka kontoripindasid.

Ettevõttes töötab umbes 110 inimest. Cleveroni käive kasvas 2016. aastal 29,7 protsenti 3,3 miljoni euroni. Möödunud aasta käibeks prognoositakse ligi 10 miljonit eurot ja tänavu ligi 30 miljonit eurot. Seejuures on tänavuse aasta tootmismaht juba lepingutega täidetud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles