Rail Balticu vastased plaanitsevad uut meeleavaldust

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Balticu vastane meeleavaldus Vabaduse väljakul.
Rail Balticu vastane meeleavaldus Vabaduse väljakul. Foto: Raul Mee

Rail Balticu vastaseid ühendav liikumine Avalikult Rail Balticust MTÜ (ARB) korraldab 10. aprillil Tallinnas uue meeleavalduse.

Meeleavaldus «Pettusega ehitatava Rail Balticu vastu» toimub 10. aprilli hommikul Tallinnas Swissoteli ees. «Koguneme hotelli ees, osutades uuringufirma Ernst & Youngi pettusele, millest rääkida ei lubata,» kutsus ARB meeleavalduse Facebooki lehel rahvast üles. 

Hotellis toimub samal ajal tähtsaim rahvusvaheline Rail Balticaga seotud üritus Rail Baltica Global Forum 2018, kus räägitakse Rail Balticu rollist TEN-T võrgu Põhjamere-Läänemere koridoris, samuti projekti hanked ja rahastus. Näiteks avab konverentsi avapäeva Eesti peaminister Jüri Ratas.

Global Forumi eesmärk on tegeleda nn sajandi projekti elluviimise strateegiliste ja taktikaliste küsimustega nii riigi, regiooni kui ka Euroopa Liidu vaatepunktist ning foorumil saavad kokku tippjuhid ja otsuste langetajad, raudtee-, logistika- ja majandusspetsialistid, mõjukad poliitikud ja asutused ning võimalikud tarnijad üle kogu Euroopa.

Rail Balticu vastased on korraldanud Tallinnas juba mitmeid meeleavaldusi, väljendades oma rahulolematust kavandatava raudteetrassi vastu.  

Rail Balticu projekt näeb ette Euroopa rööpmelaiusega raudtee ehitamise Tallinnast Poola-Leedu piirini. Projekti maksumuseks hinnatakse 5,8 miljardit eurot ning see peaks valmima 2026. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles