ID-kaardi või passi saab kätte ka Keila konstaablijaoskonnast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart.
ID-kaart. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Alates kolmapäevast saab ID-kaardi või passi kätte ka Keila konstaablijaoskonnast.

Politsei- ja piirivalveamet alustas kolmapäevast alustas isikut tõendavate dokumentide väljastamist Keila konstaablijaoskonnas, teenindus on avatud kolmapäeviti ja neljapäeviti, edastas ameti pressiesindaja.

«Ootame meie Keila majja nii Keila, Saue, Paldiski kui ka teisi ümbruskonna elanikke oma ID-kaarti, passi või relvaluba kätte saama,» ütles Lääne-Harju politseijaoskonna juht Veiko Randlaine. «Enam ei pea dokumendi kättesaamiseks Tallinna sõitma, mis tähendab nii aja kui ka transpordikulu kokkuhoidu. Keilas ei saa küll dokumente taotleda, aga ID-kaardi puhul saab seda teha meie e-teeninduses, sel juhul ei pea Tallinna teenindust külastama ka dokumendi taotluse esitamiseks.»

Keila konstaablijaoskonnas antakse dokumente välja kahel päeval nädalas – kolmapäeval ja neljapäeval. Külastamisaega ei ole vaja broneerida. Dokumente ei väljastata lõunapausi ajal kell 12.30-13.

«E-teenindus aadressil etaotlus.politsei.ee on avatud ööpäev läbi ning e-taotluse esitamine on kiire ja mugav, kui lisada korrektne dokumendifoto, et taotluse saaks kohe töösse võtta,» lisas Randlaine. «Enamik ID-kaardi taotlusvormi välju on juba eeltäidetud ning tavaliselt kulub taotluse esitamiseks vaid mõni minut.»

E-taotluskeskkonnas ehk e-teeninduses saab taotleda korduvat ID-kaarti täiskasvanule ja esmast ID-kaarti lapsele, kelle sünd on Eestis registreeritud.

Mullu juunis avatud e-teeninduse kaudu on praeguseks esitatud ligi 26 000 ID-kaardi taotlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles