Kaubandussõda laieneb - Hiina kehtestas impordimaksu 106-le USA tootele

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks kaup, millele Hiina imporditolli kehtestab on Ginseni tee.
Üks kaup, millele Hiina imporditolli kehtestab on Ginseni tee. Foto: GREG BAKER/AFP/Scanpix

Vastuseks president Trumpi administratsiooni teatele kehtestada 25-protsendiline tollitariif 1333 Hiina tootele, teatas Hiina täna omakorda tariifi kehtestamisest 106 USA tootele.

«Ameerika meetmed (tariifide kehtestamine- toim.) on rikkunud Maailma Vabakaubandusorganisatsiooni reegleid ning on rikkunud tugevasti Hiina seaduslikke õigusi,» seisab Hiina rahandusministeeriumi ametlikus teates. Hiina teatas, et kehtestab 25-protsendilise importtariifi väga laialdastele USA kaupadele, alates sojaoad, meditsiiniseadmed ja autod ning lõpetades kemikaalidega, vahendab Financial Times.

Pekingi samm tuli vastuseks USA eileõhtusele otsusele, kus vastuseks Hiina intellektuaalse omandi varastamistele, kehtestatakse tollid kaupadele impordimahus 50 miljardit dollarit.

Ehkki tariifide jõustumisele kulub veel ilmselt mitu nädalat, põhjustab Hiina kohene vastus hirmu laialdase kaubandussõja pärast kahe suurriigi vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles