Leedu energiaminister: loodetavasti Nord Stream 2 ei rajata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP

Leedu energiaminister Žygimantas Vaičiūnas ütles kolmapäeva hommikul raadiousutluses, et tal on endiselt lootus, et Läänemere põhja ei rajata gaasitoru Nord Stream 2.

«Saksamaa on väljastanud ehitusload, kuid ehitus pole alanud. Peame mõistma, et Saksamaal on valitsus vahetumas ja uus valitsus formuleerib oma poliitilisi trende ning on teatud lootus, et Nord Stream 2 ei ehitata,» ütles minister usutluses Žiniu Radijasele, lisades, et arutab küsimust ka aprillis oma Saksamaa visiidil.

Möödunud aastal ütles Euroopa Komisjoni kliima- ja energiavolinik Miguel Arias Cañete, et Nord Stream 2 on vastuolus Euroopa Liidu energiapoliitika eesmärkidega.

Märtsis tegid Baltimaade ja Poola parlamentide esimehed ühisavalduse Nord Stream 2 vastu, nimetades seda Venemaa poliitiliseks instrumendiks, mis suurendaks Euroopa sõltuvust Vene gaasist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles