Saarlased sisenevad Ameerika turule kuivatatud kilust lemmikloomatoiduga

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuivatatud kilu. Foto on illustreeriv.
Kuivatatud kilu. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Nasval tegutsev kalatööstus Saare Fishexport sisenes oma uhiuue toote, kuivatatud kilust valmistatud lemmikloomatoiduga, USA turule.

«Aasta lõpus külastasid meid potentsiaalsed partnerid Ameerikast eesmärgiga tutvuda meie meeskonna, toodangu ja ettevõttega,» selgitas ettevõtte juhatuse liige Fred Siimpoeg Saarte Häälele, kuidas Saaremaa toodang ameeriklaste lemmikute toidukaussi on jõudnud.

Siimpoja sõnul tutvustasid nad oma toodangut partneri brändi all esmakordselt Global Pet Expol, mis toimus mõni nädal tagasi Orlandos, Floridas ning juba aprilli alguses jõuab kohale esimene konteineritäis toodangut, millele järgnevad lähiajal järgmised.

«Käisime ise kohal, saime tutvustada Saaremaad ja siinset kalapüüki ning kirjeldada, kuidas kontrollime kogu väärtusahelat alates püügist kuni pakendamise ja müügini,» kirjeldas Siimpoeg, lisades, et kuna tegemist on ilma igasuguste lisaaineteta, tervisliku ja inimkõlbuliku toodanguga, mida turustatakse lemmikloomadelekohalike, oli tagasiside kohalikelt suurepärane.

Lisaks Ameerikale eksporditakse Saaremaa ettevõtte toodangut muuhulgas ka Hollandisse, Inglismaale, Taani, Saksamaale, Hispaaniasse ja Balkanile ning eelmisel aastal leidis nende kala tee ka  Uus-Meremaale.

Loe lähemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles