Jüri Ratas: valitsus on valmis riigi kulutusi kärpima (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kui uue majandusprognoosi valguses peaks selguma, et Eesti majandus kasvab oodatust kiiremini, on valitsus valmis riigi kulutusi tagasi tõmbama, et säästa halvemateks aegadeks, kinnitas peaminister Jüri Ratas.

Jüri Ratas rääkis Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister», et «loomulikult, me arvestame SKP positiivset lõhet riigieelarve strateegia tegemisel».

«See tähendabki: kui SKP on tõusnud, kui majandus on tõusnud, tuleb teatud riigi või avaliku sektori ressurssi tagasi tõmmata,» rõhutas peaminister.

Saatejuhi küsimusele, kas peaminister on kärpimiseks valmis, vastas Ratas:  «Ma ju ütlesin: loomulikult, me seda teeme.»

Olgu lisatud, et Eesti sisemajanduse kogutoodang kasvas eelmisel aastal 2016. aastaga võrreldes 4,9 protsenti, teatas statistikaamet. 2017. aasta IV kvartalis kasvas majandus 2016. aasta IV kvartaliga võrreldes 5,0 protsenti.

Viimati kasvas majandus nii kiiresti 2011. aastal, siis oli aastane majanduskasv 7,6 protsenti. Jooksevhindades oli majanduse suurus eelmisel aastal 23 miljardit eurot.

Samas, kas liigsest tagasihoidlikkusest või puhtast pragmatismist ei aplodeeri viimase kuue aasta suurima majanduskasvu peale ka need Eesti ettevõtjad, kes tegutsevad kasvule enim kaasa aidanud valdkondades, kuna näevad selle taga ennekõike heas hoos maailma majandust, mille tuules Eesti lihtsalt liigub.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles