Välisinvesteeringud Prantsusmaale kerkisid kümne aasta kõrgeimale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariis
Pariis Foto: Kristina Afanasyeva/Sputnik

Välisinvesteeringud Prantsusmaale kasvasid 2017. aastal 16 protsenti kümne aasta kõrgeimale tasemele, selgub riigi valitsuse teisipäeval avaldatud raportist.

Riiklik agentuur Business France teatas, et möödunud aastal teatati 1298 investeerimisprojektist, mis lubasid säilitada või luua kokku 33 500 töökohta. Raporti kohaselt on tegu «kümne aasta parima tulemusega».

Prantsusmaa president Emmanuel Macron on võtnud eesmärgiks parandada Prantsusmaa ettevõtluskliimat ning riigi atraktiivsust investeeringute sihtkohana. Seejuures otsustasid möödunud aastal Prantsusmaale investeerida 412 uut ettevõtet.

Pooled välja kuulutatud projektid olid täiesti uued, samas kui 42 olid varasemate projektide laiendused. Ülejäänud olid ülevõtmised. Raport ei toonud aga välja, kui paljud välisinvestorid samal ajaperioodil Prantsusmaalt lahkuda võisid.

Raportis märgiti, et 58 protsendi projektide taga olid investorid Euroopast, samas kui USA investorid lõid rohkem töökohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles