Droonid, pilvelõhkujad ja trossid - avastati massiivne iPhone’ide salakaubakanal

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina meedias avaldatud foto
Hiina meedias avaldatud foto Foto: Digital Trends

Hiina võimud said jälile suureulatuslikule ja üsna leidlikule iPhone’ide salakaubaveo kanalile, milles olid muu seas osalisteks droonid, pilvelõhkujad ja trossid.

Tänaseks on smugeldamisega seoses arreteeritud 26 inimest ning neid süüdistatakse mobiilide salakaubaveost Hongkongist kohe kõrval asuvasse Shenzheni, kirjutab väljaanne Digital Trends.

On tuvastatud, et kurjategijad kasutasid droone tõstmaks ligi 200-meetrised trossid kahel pool piiri asuvate pilvelõhkujate vahele ning toimetasid nii illegaalselt igal ööl üle piiri vähemalt 15 000 iPhone’i. Mobiilid olid pakendatud kümnestesse pakkidesse.

Avastatud salakaubakanal võis tegutseda vähemalt kuus kuud ja arvatakse, et salakauba koguväärtus on enam kui 88 miljonit USA dollarit.

«See on esimene juhtum, kus oleme avastanud droonide kasutamise piiriülese smugeldamise juhtumites,» ütles üks tolliametnik.

Arreteerimised toimusid kahe linna ametkondade koostööna veebruaris. Hiina meedias avaldatud fotode põhjal võib arvata, et üks kasutatud troonidest võis olla DJI Phantom 4.

iPhone’e toodetakse küll Hiinas, kuid maksude tõttu on need seal ülikallid. USAs 1000 dollarit maksev iPhone võib Hiinas maksta 3000 USD-d.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles