Läti ja Rootsi vaheline kaubavedu Tallinki laevadel kasvas üle poole võrra

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki laev.
Tallinki laev. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Tallink vedas 2018. majandusaasta esimeses kvartalis kokku 1 930 449 reisijat, mis on poole protsendi võrra vähem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, kuid seevastu Eesti ja Soome vahelisel liinil on reisijate arv kasvanud.

AS Tallink Grupp avaldas täna oma 2018. majandusaasta esimese kvartali reisijate- ja kaubaveo statistika. Kuigi reisijate arv on võrreldes mullusega esimeses kvartalis langenud, kasvas kontserni poolt veetud reisijate sõidukite arv, mis esimeses kvartalis oli 222 370 sõidukit ehk 2,3 protsendi võrra rohkem kui mullu esimeses kvartalis.  

«2018. aasta esimeses kvartalis kasvas reisijate arv pea kõigil meie liinidel, välja arvatud Soome-Rootsi liinidel, kus ühe laeva remondi- ja tehnilised tööd tähendasid seda, et ligi kümne nädala jooksul opereeris liinil tavapärase kahe kruiisilaeva asemel vaid üks. Seega ei ole selle liini reisijate arvu langus meie jaoks ootamatu,» kommenteeris esimese kvartali tulemusi AS Tallink Grupi finantsdirektor Veiko Haavapuu, lisades, et hoolimata üldisest poole protsendi suurusest reisijate arvu langusest, on positiivne, kuidas Eesti-Rootsi ning eriti Läti-Rootsi liinid arenevad reisijate osas jõudsalt. 

«Kõige positiivsem areng esimeses kvartalis toimus kaubaveo osas, kus eelmise aastaga võrreldes suurenes veetud ühikute arv 8.2 protsenti ning kokku veeti kõigil meie liinidel aasta esimese kolme kuuga 90 687 ühikut kaupa. Suurima osa sellest moodustas endiselt Eesti-Soome vaheline kaubavedu, mis kasvas mullusega võrreldes 12.9 protsenti ning suurima hüppelise kasvu tegi Läti-Rootsi vaheline kaubavedu, kus eelmise aasta esimese kvartaliga võrreldes veeti 62.6 protsendi võrra rohkem kaupa,» selgitas Haavapuu, kelle sõnul on hüppeliste tõusude taga hiljutine teise laeva tagasi toomine liinile ning Läti liini laevade planeeritud remondi- ja hooldustööd 2017. aasta esimeses kvartalis. 

«Ka reisijate sõidukite arvu kasv pea kõigil liinidel kokku 2.3 protsendi võrra väärib märkimist, kuna 2017. aastal oli märgata mõningast sõidukite arvu vähenemist võrreldes 2016. aastaga. Samas on 2018. aasta esimeses kvartalis veetud reisijate sõidukite arv mõnevõrra suurem nii 2016. aastal kui 2017. aastal veetud sõidukite arvust,» lisas Haavapuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles