«Aktuaalne kaamera»: ettevõtted jätavad firmaautodelt maksud massiliselt maksmata (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksuamet
Maksuamet Foto: Marko Saarm

Aasta algusest muutunud firmaautode kasutamise ja maksustamise kord on pannud ettevõtteid otsima viise, kuidas pääseda erisoodustusmaksu tasumisest. Maksuamet piirdub esialgu teavitamisega ning annab ettevõtjatele aega oma andmed õigesti deklareerida, vahendab ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat»

Alates sellest aastast tuleb ettevõtjal otsustada, kas sõiduauto erakasutus on tema firmas lubatud või mitte ning erisoodustusmaks lisandub vastavalt auto võimsusele. Kui tööandja sõiduautot erasõitudeks ei kasutata, tuleb maanteeameti registris vastav märge teha.

Veebruaris jättis 7700 ettevõtet erisoodustuse deklareerimata, kuigi maanteeameti registris märge üksnes ettevõtluses kasutamise kohta puudub. 

Rahandusministeerium aga teatas Postimehele, et sellest aastast on ettevõtete autode pealt maksude tasumine oluliselt kasvanud –  firmaautode erisoodustuse deklareerimine tõusis 80 protsenti. Kui varem deklareeris erisoodustust sõiduautodelt ligikaudu 5500 ettevõtjat ühes kuus, siis selle aasta kahe esimese kuuga on nende arv kasvanud kuus ligi 10 000-ni. Samuti on paranenud maksulaekumine erisoodustuselt rohkem kui miljoni euro ulatuses ühe kuu kohta, märkis ministeerium.

"See, kui paljud on erisoodustuse jätnud deklareerimata, nõuab sügavamat analüüsi. Praegu ei ole alust väita, et kõik need ettevõtjad hoiavad tahtlikult kõrvale maksude tasumisest.“ seisab ministeeriumi teates.

Edasi loe SIIT

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles