Äärmuslikud meetmed ületöötamisega võitlemiseks: Seoulis keeratakse elekter kinni

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väsinud töötaja.
Väsinud töötaja. Foto: Andriy Popov/PantherMedia / Andriy Popov

Lõuna-Korea pealinna, Seouli, linnavalitsus võitleb ületöötamisega, keerates reedeti tööruumides elektri kinni.

Varahommikul töö alustamine ning öösel lõpetamine mõjub Lõuna-Korea elanikkonna tervisele halvasti - harvad pole ka juhtumid, kus kohalikud ületundide tõttu surevad ning seetõttu võitlevad riigijuhid juba pikemat aega ületöötamise vastu.

«Lõuna-Korea tööandjad ei anna sageli töötajatele piisavalt aega oma ülesannete täitmiseks vaatamata sellele, et töötajatel on selleks õigus,» kommenteeris olukorda riigis Seoul Yonsei Ülikooli sotsiaalhoolekande instituudi uurimisprofessor Ijin Hong, vahendab CNN.

Kuna ületöötamine pole Lõuna-Koreas endiselt vähenenud, hakkasid ametivõimud reedeti Seouli linnavalitsuses kella kaheksast õhtul elektrit kinni keerama. Alates maist tõstetakse see aeg veelgi ettepoole ning nii tuleb töötajatel elektrita kontorist lahkuda juba kella seitsmest õhtul.

Linnavalitsus osutus esimeseks kohaks, kus antud lahendust proovitakse, sest just riigiasutuste töötajate graafikud on kõige hullemad. Viimase uuringu kohaselt teevad Lõuna-Korea riigiasutuste töötajad aastas umbes tuhat tundi rohkem tööd, kui teiste arenenud riikide samas sektoris töötavad inimesed.

«Reede õhtuse töötamise takistamisega loodab linnavalitsus olla eeskujuks teistele, et ettevõtetes hakataks rohkem reklaamima töö-ja eraelul eraldi hoidmise olulisust,» lausus linnavalitsuse esindaja Hojin Choi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles