Märts oli Läti pankades hoiuste sulamise kuu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti rahandusminister Dana Reizniece-Ozola (vasakul) on pidanud viimastel kuudel Läti pangandust tabanud kriisi jooksul korduvalt jagama selgitusi sektori stabiilsuse osas.
Läti rahandusminister Dana Reizniece-Ozola (vasakul) on pidanud viimastel kuudel Läti pangandust tabanud kriisi jooksul korduvalt jagama selgitusi sektori stabiilsuse osas. Foto: Evija Trifanova/LETA

Märtsis vähenes Läti pankade hoiuste kogumaht 1,209 miljardi euro ehk 6,2 protsendi võrra, kirjutas Läti majandusleht Dienas Bizness.

Läti finants- ja kapitaliturgude komisjon FKTK teatas, et pärast mahu vähenemist on hoiuste kogumaht Läti pankades 18,176 miljardit eurot, vahendab Äripäev Läti majanduslehte. Kõige järsem hoiuste väljavool registreeriti komisjoni teatel 1. märtsil, mil see oli 210,642 miljonit eurot, järgnesid 2. märts 179 miljoni ning 20. märts 139 miljoni euroga.

Komisjoni juht Peters Putninš on varem öelnud, et mitteresidentide hoiused moodustavad Läti pankades alla 5 protsendi ning et pärast valitsuse otsust keelata pankadel riiulifirmade teenindamine peaks üldine hoiuste hulk vähenema 4-5 miljardi euro võrra.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles