Hiina tudengid saavad Tartus eesti keele suhu

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koostöölepingu lisaprotokollile annavad allkirja BISU president Ji Jinbiao ja TÜ humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna dekaan Margit Sutrop. Tegevust jälgivad Pekingi esimene aselinnapea Zhang Gong (vasakul) ja TÜ rektori kohusetäitja Tõnu Lehtsaar.
Koostöölepingu lisaprotokollile annavad allkirja BISU president Ji Jinbiao ja TÜ humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna dekaan Margit Sutrop. Tegevust jälgivad Pekingi esimene aselinnapea Zhang Gong (vasakul) ja TÜ rektori kohusetäitja Tõnu Lehtsaar. Foto: Sille Annuk

Hiiglasliku Hiina riigi avalikus sektoris töötab väidetavalt vaid üks inimene, kes oskab eesti keelt – natuke. Et ka teiste Euroopa keelte oskajaid üle 1,4-miljardise rahvaarvuga riigis napib, on hiinlased võtnud keeleoskuse parandamise tõsiselt päevakorda.

Eesti keele õppega tegeleb koostöös Tartu ülikooliga Pekingi rahvusvaheliste suhete ülikool (ingliskeelse lühendiga BISU). TÜ eesti keele võõrkeelena professor Birute Klaas-Lang täpsustas, eesti keelt õpetatakse Hiinas ka Pekingi välisõpingute ülikoolis, kuid mitte peaainena nagu BISUs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles