Miljon miljardi vastu: Tehnopol lõi hiinlastele ukse lahti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnopoli suunaviit.
Tehnopoli suunaviit. Foto: Sander Ilvest

Teaduspark Tehnopol sõlmis sellel nädalal koostöölepingu Hiina Pekingi piirkonna Haidian Teaduspargiga, et tugevdada kahe riigi vahelist tehnoloogiaettevõtlusealast koostööd.

„Näeme igapäevaselt erinevate Aasia riikide järjest kasvavat huvi Eesti IT sektori ja siinse innovaatilise ettevõtluse vastu. Samas on näiteks Hiina ja Eesti suuruse vahe rohkem kui 200kordne ning ekspordipotentsiaal kõneleb enda eest ise. Vaieldamatult on Hiina meie ettevõtte jaoks väga huvipakkuv, kuid täna napib edukalt sinna turule sisenemiseks teadmisi ja kontakte. Et parandada suhtlust kahe riigi ettevõtluse toetusorganisatsioonide vahel, allkirjastasime täna Pekingi piirkonna Haidiani Teaduspargiga ühiste kavatsuste protokolli,“ ütles Tehnopoli juhataja Jaak Raie. 

Haidiani Teaduspark asutati 30 aastat tagasi ning see on Hiina esimene kõrgtehnoloogia arenduskeskus. Park teeb koostööd Pekingi Ülikooli, Tsinghua Ülikooli, Hiina Teaduste Akadeemia ja paljude teiste nimekate ülikoolidega. Haidiani Teaduspark keskendub sellistele strateegilistele arenevatele tööstusharudele nagu pilvandmetöötlus, mobiilne internet ja järgmise põlvkonna internet, kosmose- ja geograafiline teave, biomeditsiin ning uus energia ja uued materjalid.

Teaduspark Tehnopol on Baltimaade suurim teaduspark, kus tegutseb ligi 200 põnevat ettevõtet ja neid tuleb pidevalt juurde. Skype, Fuijtsu, Trinidad Wiseman ja Cybernetica on vaid mõned näited. Tehnopoli eesmärk on edendada Eestis tehnoloogiapõhist ettevõtlust, tuua kokku teadlased ja ettevõtjad ning pakkuda sobivaid tingimusi ja keskkonda läbimurdeliste äriideede elluviimiseks.

Hiina delegatsioon külastab Eestit Tallinna linna ja Pekingi linna pikaajalise koostöö tulemusena, mille eesmärk on edendada kahe linna vahel majandussuhteid, arendada koostööd turismi,  linnaplaneerimise, kultuuri, spordi, hariduse, teaduse, jäätmekäitluse, liikluse ja linnatranspordi, keskkonnakaitse, tervishoiu ja infotehnoloogia valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles