Kirjanen ostab hoogsalt metsafirmasid kokku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Kirjanen.
Raul Kirjanen. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Raul Kirjanenile kuuluva Graanul Investiga seotud ettevõtted on viimasel ajal üles ostnud kaks metsamajandusfirmat.

Märtsi keskel ostis Graanul Investile kuuluv valdusfirma Graanul Mets OÜ metsamajandusfirma Karo Metsa 50-protsendilise osaluse. Tehingu tulemusena saab Graanul Metsast 100-protsendiliselt Karo Metsa omanik. Tehing vajab veel konkurentsiameti heakskiitu.

Graanul Invest plaanib tehinguga tugevdada OÜ Karo Mets kapitalibaasi tulevaseks kasvuks nii ülestöötamise turul kui ka kinnistute ostuturul. Karo Mets on Kesk- ning Lääne-Eestis tegutsev metsaettevõte. Ettevõtte igapäevases tegevuses olulisi muudatusi teha plaanis ei ole.

Täna tuli teade, et Kirjaneni Graanul Invest ja Valga Puu Investile kuuluv Valga Puu ostab täisosaluse 5 miljoni eurose käibega metsamajandusettevõttes Dammix AS.

Koondumise põhiline eesmärk on toetada Valga Puu kontserni ettevõtjate põhitegevust, kindlustades selleks vajaliku toorme stabiilse kättesaadavuse. Koondumisel puudub oluline mõju turule.

Dammix ASi põhitegevusaladeks on raie-ja kokkuveoteenus, ümarmaterjali ostmine ja müük ning kasvava metsa raieõiguse ostmine ja hakkpuidu varumine.

Graanul Invest grupp on Euroopa suurim puidugraanulite ehk pelletite tootja. Lisaks tegeleb kontsern metsandusega, bioenergeetika arendamisega ja taastuvenergia tootmisega. Nende 2016. aasta müügitulu kasvas 17,5 protsenti 285,5 miljoni euroni ja puhaskasum 19,7 protsenti 33,6 miljoni euroni.

Graanul Investi omanikud on Andres Anderson ja Raul Kirjanen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles