Kalašnikov lendab kosmosesse

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seda, mis oli säilinud kuulsast kosmosesüstikust Buran, näidati veel seitse aastat tagasi Moskva lähistel toimunud rahvusvahelisel lennundusmessil.
Seda, mis oli säilinud kuulsast kosmosesüstikust Buran, näidati veel seitse aastat tagasi Moskva lähistel toimunud rahvusvahelisel lennundusmessil. Foto: Lystseva Marina/ITAR-TASS

Relvakontsern Kalasnikov ostab riiklikult kontsernilt Rosteh 60 protsenti ühingu Molnija aktsiatest, mis omal ajal osales kosmosesüstiku Buran loomisel, teatas Kommersant.

Valitsuse poolt aktiivselt toetatud tehingu summat ei avalikustata. Kontrollpaketi müümine erainvestorile peab aitama Molnijat kriisist väljuda ja edaspidi osaleda uue korduvkasutusega süstiku loomisel, vahendas Kommersant.

Kosmosefirma lisandumine Kalašnikovi portfelli annab ettevõtte juhi Aleksei Krivorutško sõnul tõuke korduvkasutusega kosmoseaparaatide arendamiseks ja eriotstarbeliste rakketikandjate loomiseks. Krivorutško avaldas veendumust, et nüüd avaneb kahe ettevõtte sünergia baasil võimalus täiesti uute tegevussuundade avamiseks. Kommersandi andmetel võib jutt käia lennuaparaadi loomisest, mis on suuteline sarnaselt edukalt liiklema nii kosmoses kuid ka atmosfääris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles