Facebook maksab naistele väiksemaid preemiaid kui meestele (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
File photo dated 27/01/15 of plastic models of a man and woman standing on a pile of coins and bank notes, as around half of companies required to submit their gender pay gap figures to the Government have yet to do so, with a week until the deadline.
File photo dated 27/01/15 of plastic models of a man and woman standing on a pile of coins and bank notes, as around half of companies required to submit their gender pay gap figures to the Government have yet to do so, with a week until the deadline. Foto: Joe Giddens/PA Wire/PA Images

Facebooki UK divisjoni heaks töötavad naised saavad 60 protsenti väiksemaid preemiaid kui nende meeskolleegid, kirjutab BBC.

Selles ärisektoris on keskmine palgalõhe ka muidu kõrge, ulatudes 41,5 protsendini.

Samas on meeste ja naiste tunnitasu vahe Facebookis palju väiksem, vaid 9,9-protsendine.

Facebooki heaks töötab Ühendkuningriigis 1500 inimest. Ettevõtte selgitusel on sissetulekute suured erinevused seotud ka sellega, et suur osa inseneridest ja tippjuhtidest on  mehed.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles