Riigifirma võtab Tallinna-Tartu maanteelt ära 26 000 veokit aastas (4)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veok maanteel.
Veok maanteel. Foto: Tomi Saluveer/Lõuna-Eesti Postimees

Kaks aastat riigile kuuluvat raudtee-veofirma EVR Cargot juhtinud Raul Toomsalu plaanib suvel panna Tallinna ja Tartu vahel käima konteinerrongi ning tuua piltlikult maanteelt ära 26 000 veokit aastas.

Sisuliselt tähendab see seda, et tagasi tulevad Eesti-sisesed konteinerrongid, millest 15-20 aastat isegi ei räägitud, ütles Toomsalu Äripäeva Logistika erilehele antud intervjuus. 

Tartu ja Muuga vahele plaanitud konteinerrong aitab tema sõnul lahendada kolm probleemi korraga: «Teeme ühe transpordikoridori klientidele soodsamaks, tõstame turvalisust maanteedel, võttes sealt konteinerite liiklust vähemaks ja kolmandaks saastame neli korda vähem loodust,» selgitas ta. 

Toomsalu sõnul annaks Lõuna-Eestist Muuga sadamasse vedada näiteks puitu, puidugraanuleid, teravilja ja lupja. Vastupidi võiks vedada aga näiteks killustikku.

«Suudame pakkuda autovedajatega samaväärseid tingimusi veo kiiruse osas, kuid märksa soodsama hinnaga,» leidis Toomsalu. 

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles