Jalgpalli MMi kihlveod kallinevad Venemaal

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaal toimuva 2018. aasta jalgpalli MMi logo
Venemaal toimuva 2018. aasta jalgpalli MMi logo Foto: Alexander Vilf/RIA Novosti/Scanpix

Sankt-Peterburgi seadusandlikus kogus läbis kolmapäeval esimese lugemsie seaduseelnõu, millega kahekordistatakse kihlveokontoritele ja totalisaatoritele kehtestatud maksusid, vahendas Interfaks.

Maksu tõstmise algatanud valitsuspartei Jeduinaja Rossia ridadesse kuuluv rahvasaadik Aleksandr Teterdinko märkis, et maksu tuleb tõsta just jalgpalli 2018. aasta maailmameistrivõistuste eel. „Me seisame maailmameistrivõistlusete lävel ja oleme üks Venemaa Föderatsiooni subjektidest, kus mängud toimuvad. Viimastel kuudel me näeme, et linnas on suurenenud totalisaatorite ja kihlveokontorite müügipunktide arv. Praegu on just paras aeg uute maksude kehtestamiseks,“ ütles Teterdinko.

Kui seadus vastu võetakse, hakkab iga kihlvedude vahenduspunkt maksma kuus ligi 200 eurot, kihlvedude korraldamise keskus ligi 3500 eurot, interaktiivse kihlveokeskuse tasu tõuseb 42 000 euroni. Rahvasaadiku arvestuste kohaselt suurenevad linnakassasse kihlveoärist laekumised maksu tõstmise abil rohkem kui 660 000 euro võrra, võtmata arvesse interaktiivseid kihlveokekskondi, milliste arvu kohta andmed puuduvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles