Tallinna Sadama börsileviimine sai valitsuselt õnnistuse (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusminister Kadri Simson ja Tallinna Sadama juht Valdo Kalm andsid pressikonverentsi seoses valitsuse otsusega emiteerida Tallinna Sadama aktsiaid Tallinna Börsil.
Majandusminister Kadri Simson ja Tallinna Sadama juht Valdo Kalm andsid pressikonverentsi seoses valitsuse otsusega emiteerida Tallinna Sadama aktsiaid Tallinna Börsil. Foto: Erik Prozes / Postimees

Valitsus andis majandus- ja taristuminister Kadri Simsonile volituse viia Tallinna Sadam ASi aktsiad börsile. 

Tallinna Sadama aktsiakapital suureneb kuni 75 404 968 uue 1-eurose väärtusega aktsia võrra kokku 263 miljoni euroni. Sealjuures Eesti Vabariik loobub aktsiate märkimise eesõigusest, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM)

MKM sõlmib aktsiate müügi korraldamiseks Tallinna Sadama ning aktsiate pakkumise globaalsete koordinaatorite vahelise märkimislepingu, mis määratleb IPO läbiviimise tingimused ja korralduslikud üksikasjad.

Kadri Simsoni sõnul aitab suure ja stabiilse riigiettevõtte osaluse börsile viimine Eestisse juurde tuua rahvusvaheliste investorite tähelepanu ja raha. «Seega paraneb ka teiste ambitsioonikate kohalike ettevõtete rahastus, mis omakorda loob soodsa pinnase majanduskasvuks ja uute töökohtade loomiseks,» lisas minister.

Tallinna Sadama börsil noteerimine annab ka täiendava võimaluse Eesti elanikele säästude investeerimiseks kodumaal ning olla seotud kohaliku majandusega.

Sadama aktsiate noteerimine on varem kokku lepitud valitsuse tegevusprogrammis. Aktsiatega hakatakse kauplema selle aasta esimeses pooles. Avalikule kauplemisele läheb kuni kolmandik ettevõtte aktsiatest, enamusosalus jääb riigile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles