Mööblifirma pudeneb Tallinna börsil

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skano tehasele kuuluv Rääma 94 kinnistu.
Skano tehasele kuuluv Rääma 94 kinnistu. Foto: Mailiis Ollino

Tallinna börs lõpetab mööblitootja Skano Group ASi aktsiate noteerimise börsi põhinimekirjas.

Skano aktsiad võetakse kauplemisele Tallinna börsi lisanimekirjas, kus ettevõtted ei pea vastama nii rangetele nõuetele kui põhinimekirjas. 

Näiteks on põhinimekirjas olemise üks tingimusi, et ettevõtte turuväärtus peab olema vähemalt 4 miljonit eurot. Pärnu mööblitootja Skano turuväärtus jääb aga alla selle. 

Börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjon vaatas läbi Skano esitatud taotluse aktsiate noteerimiseks lisanimekirjas ning otsustas, et kuna aktsionäridele sellest tulenevalt kahju ei teki, antakse talle roheline tuli, teatas börs.

Kauplemise korraldamise, arveldamise, järelevalve, sanktsioonide määramise ja muu taolise suhtes kohaldatakse lisanimekirjas kaubeldavate väärtpaberite ja nende emitentide suhtes samu nõudeid, mis kehtivad põhinimekirjas noteeritud väärtpaberitele ja nende emitentidele.

Skano aktsiad on börsi lisanimekirjas kaubeldavad alates 3. aprillist.

Skano Group AS kontserni põhitegevuseks on ehitusmaterjalide ja mööbli tootmine ning mööbli ja sisustuskaupade jaekaubandus. Ettevõttes töötab septembri lõpu seisuga 226 inimest. Kontserni peamisteks turgudeks on Skandinaavia, Venemaa, Lõuna-Aafrika Vabariik, Portugal ning Baltikum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles