Eesti inimesed suitsetavad vähem kui kunagi varem

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsetaja.
Suitsetaja. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Eesti täiskasvanud inimesed pole kunagi suitsetanud nii vähe kui praegu. Ühtlasi tahavad inimesed suitsetamisele üha rangemaid piiranguid, selgub konjunktuuriinstituudi uuringust.

Kui instituudi direktor Marje Josing andis hiljuti riigi alkoholi- ja aktsiisipoliitikale hävitava hinnangu, siis tubakapoliitika vallas saab raporteerida peamiselt headest uudistest, alustas Josing tubakauuringut tutvustavat pressikonverentsi. Olgu ka öeldud, et eelmise alkoholi- ja piirikaubanduse uuringu tellis tootjate huvisid esindav Eesti Kaubandus-Tööstuskoda, selle tubakauuringu aga sotsiaalministeerium.

Josing, kes on alkoholi- ja tubakatarbimise harjumusi juba aastakümneid uurinud, alustas isikliku näitega ja meenutas 90ndate algusaegu, mil ta konjunktuuriinstituuti tööle läks. «Toonase direktori kabinetis peeti nõupidamisi niimoodi, et midagi polnud näha. Nii kõvad suitsetajad olid toas,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles