Noorte suvine töötamine kärbib vanemate tulusid (15)

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Pm

Kui sellest aastast ei kärbi riik enam õpilaste koolivaheajal teenitud palga võrra pere toimetulekutoetust, siis vanemate täiendavast tulumaksuvabastusest arvatakse lapse teenistus ikkagi maha.

See tähendab, et kui peres on vähemalt kaks last ja pere teine – ja ka kolmas, neljas, viies jne – alaealine saab mingit tulu, teenib näiteks koolivaheajal raha, arvab riik selle summa maha lapsevanema täiendavast tulumaksuvabastusest, mis on ette nähtud peredele alates teisest lapsest. Seetõttu ei lisandu lapse teenitud raha lihtsalt boonusena pere tavapärasesse eelarvesse, vaid lapse teenistus arvestatakse maha vanema tulust.

Sotsiaalministeeriumi tööala asekantsler Janar Holm leiab, et laste isikliku teenistuse võiks arvestada perekonna tulude hulgast tulumaksu tagastamisel ikkagi välja, sest see oleks kooskõlas riigi senise poliitikaga noorte töökogemuse toetamisel.

Rahandusministeeriumi eksperdid on aga teisel seisukohal.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles