Jaeketid asuvad võitlusse tööjõu pärast: Maxima lubab olulist palgatõusu (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümera Maxima.
Ümera Maxima. Foto: Andres Haabu / Postimees

Kui Postimees on viimastel päevadel kirjutanud Rimi teenindajate palkadest ja võrdlusest teiste jaekettidega, siis Maxima Eesti ütles täna, et tõstis mullu palgafondi 10 protsenti ning plaanib tõusu jätkata 7-8 protsendi võrra ka sel aastal. Palgakasvu tõukab tagant tööjõupuudus teenindussektoris.

Maxima Eesti tegevjuhi Vygintas Šapokase sõnul tingib palgakasvu peamiselt tööjõupuudus. «Meil peaks olema võimalik tuua inimesi Eestisse tööle riikidest, kus palgatase on madalam,» ütles Šapokas ajakirjanikele.

Šapokas märkis, et tööpuuduse juures on probleemiks veel ka vähese keeleoskusega töötajad, kuid seda muret ei saa kiiresti lahendada. «See probleem ei kao kiiresti. Me pakume võimalusi keeleõppeks, õpetame töötajatele selgeks ka väljendid, mida kasutada klientidega suhtlemisel,» märkis ta. Lisaks pakub Maxima töötajatele nii ettevõtte siseseid kui väliseid võimalusi keeleõppeks.

Maxima kauplused olid tänavu jaanuari esimesel päeval suletud töötajatele vaba aja andmiseks. «Töötajad olid selle otsuse eest väga tänulikud. Me veel mõtleme, aga kaalume seda ka mõne teise püha puhul,» lisas Šapokase.

Maxima jaekett tegutseb Eestis alates aastast 2004. Selle koosseisu kuulub 76 kauplust, millest 53 on kodukauplused, 19 supermarketid ja kolm hüpermarketid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles