Saudi Araabia naftahiid Aramco läheb aasta teises pooles börsile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
naftaplatvorm
naftaplatvorm Foto: STAFF/REUTERS

Saudi Araabia naftahiiu Aramco juht ütles esmaspäeval, et ettevõte läheb börsile 2018. aasta teises pooles, kuid ei täpsustanud kuupäeva ega börsi kuhu minnakse.

«Peaksime olema valmis noteerimiseks 2018. aasta teises pooles,» ütles tegevjuht Amin Nasser usutluses Bloombergile, nentides, et börsile minemine on naftafirma jaoks keerukas protsess.

«Suur töö on käimas, IPO on käimas,» sõnas ta. «Ärgem unusta, et see on väga keerukas protsess. Aramco suurus ja keerukus nõuavad aega.»

Saudi Araabia valitsus plaanib seni täpsustamata börsile viia 5 protsenti Aramco aktsiatest, kuid ettevõttel on olnud raskusi saada hinnatud 2 triljoni dollari tasemele nagu nõuab Saudi kroonprints Mohammed bin Salman.

Möödunud nädalal kajastas Wall Street Journal, et ettevõte võib juriidiliste probleemide tõttu loobuda plaanist minna lisaks Saudi Araabia börsile ka rahvusvahelisele turule. Financial Times kirjutas märtsis viidates asjaga tuttavatele Briti ametnikele, et IPO võib lükkuda 2019. aastasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles