ANALÜÜS Olympicul kollane, Tallinkil punane tuli

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alari Paluots

Eelmine nädal oli suure tähtsusega kahe meie börsiettevõtte, aga võimalik, et isegi kogu Tallinna börsi jaoks. Nädal algas teatega, et kasiinokompanii Olympic OG suuromanikud Armin Karu ja Jaan Korpusov on saavutanud kokkuleppe oma osaluste müügiks erakapitalifirmale Novalpina Capital. Aktsiate müügihind on 1,9 eurot ning sama hinnaga tehakse ülevõtmispakkumine kõigile väikeaktsionäridele.

Sama nädala lõpus ehk reede õhtul teatas Tallink, et ettevõtte nõukogu otsustas juulis alustatud protsessi võimalike valikute leidmiseks ning määrata ettevõtte uueks juhiks kultuuriministeeriumi kantsleri Paavo Nõgene.

Kuna mõlemad teated olid võrdlemisi napisõnalised (tõsi, Tallinki suuromanikud Enn Pant ja Ain Hanschmidt olid nädalavahetusel mõnevõrra jutukamad), siis saab ainult spekuleerida, mis võis tegelikult juhtuda.

Minu aru saamise kohaselt olid müügis mõlema ettevõtte suurosalused - Olympicul kaks suurimat ja Tallinkil sisuliselt suuruselt teine, aga eriti suurt ostuhuvi kummagi osaluse vastu ei tuntud. Olympicu osaluse omandamisega oldi enam-vähem nõus, aga Tallinki müüjatele näidati ust – lõplikult seda kinni siiski ei löödud ning laevafirma aktsiate müüjatele anti võimalus mõne aasta pärast üritada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles