USA vanim relvatootja Remington kuulutas välja pankroti (3)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol on Remingtoni poolautomaatne pumppüss (ülemine).
Fotol on Remingtoni poolautomaatne pumppüss (ülemine). Foto: KAREN BLEIER/AFP

Üle 200 aasta tagasi asutatud käsirelvade tootja Remington kuulutas võlgade eest kaitseks välja pankroti, sest ettevõtte müüginumbrid on juba pikemat aega olnud väga madalad.
 

Veebruaris toimunud Florida koolitulistamine on tekitanud USAs laialdase relvadevastase liikumise, mis kulmineerus laupäeval toimunud protestimarsiga, millest võttis osa tuhandeid noori ameeriklasi, kirjutab BBC

Avalik surve on sundinud paljusid käsirelvade valmistajaid oma toodangut kärpima, sest mõned poeketid ei taha enam relvi müüa ja päris mitmed on hakanud tegema relvi ostvatele klientidele põhjalikumat taustakontrolli.

1816. aastal asutatud Remington maadleb ka mitme suure kohtuasjaga, sest 2012. aastal kasutati nede valmistatud poolautomaatset relva koolitulistamises, mille käigus hukkus 20 last ja 6 täiskasvanut.

Ettevõte teatas pankrotti puudutavates paberites, et ei suuda kahanevate müüginumbrite pärast laene tagasi maksta. Pankrotimenetluse ajal jätkab ettevõte aga relvade valmistamist.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles