Lõuna-Korea nõustus vähendama teraseeksporti USAsse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soul
Soul Foto: LEE JAE-WON/REUTERS

Soul on teinud järeleandmisi ning nõustunud vähendama teraseeksporti USAsse 30 protsendi võrra ja aktsepteerinud tariifiide pikendamist Lõuna-Korea pikapidele kindlustamaks muudetud kaubandusleping USAga ja pääsemaks Washingtoni terasetariifidest.

Pühapäeval teatas Lõuna-Korea kaubandusminister Kim Hyun-chong, et Lõuna-Korea ja USA jõudsid üksmeelele omavahelise vabakaubanduskokkuleppe (FTA) ülevaatamises.

Soul aktsepteerib kokkuleppes 25-protsendilise tariifi pikendust Lõuna-Korea pikapidele aastani 2041 ning nõustus avama oma autoturgu varasemast enam USA tootjatele.

Lõuna-Korea leppis ka uue teraseekspordi kvoodiga, milleks on 2,7 miljonit tonni aastas, moodustades senisest ekspordist USAsse keskmiselt 70 protsenti.

Trumpi administratsioon alustas juulis Lõuna-Koreaga läbirääkimisi kahe riigi vahelise vabakaubanduslepingu ülevaatamiseks. Möödunud nädalal kehtestas USA tariifid teraseimpordile mitmetest riikidest, mille hulgas on ka Hiina.

Möödunud nädalal jõustusid USA kehtestatud 25-protsendiline imporditariif terasele ja 10-protsendine tariif alumiiniumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles