Elisa näitab aprillist veebitelevisiooni kõikjal Euroopas

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii sünnib televisioon: Johannson montaažiruumis järgmist saadet ette valmistamas.
Nii sünnib televisioon: Johannson montaažiruumis järgmist saadet ette valmistamas. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Käesoleva nädala lõpus, 1. aprillil jõustuv Euroopa Liidu määrus kaotab geobloki ning teeb vähemalt Elisa klientidest Eesti elanikele võimalikuks telekanalite vaatamise kõikides Euroopa Liidu riikides.

Aprillist jõustuv ELi määrus kaotab nimelt geobloki ning võimaldab kogu digitaalse sisu kaasaskantavuse, tänu millele saab Eestis soetatud filme, teleseriaale, e-raamatuid, audioraamatuid, videomänge edaspidi vaadata ja kasutada ka kõikides teistes Euroopa Liidu liikmesriikides.

«Seni on autoriõigused keelanud kohaliku turu jaoks soetatud TV sisu näitamise teistel turgudel ning seetõttu on see väga hea uudis välismaal sagedamini käivatele ja elavatele eestlastele ning muidugi ka Eesti televisiooniteenuste pakkujatele,» tõi Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu välja aprilli algusest jõustuva määruse positiivse külje.

Täpsemalt saavad Hiiepuu sõnul kliendid määruse jõustudes kasutada teistes Euroopa Liidu riikides viibides Elisa Elamuse teenuseid. Lisavõimalusena on Elisa Elamus üle õhu teenuse kasutajatel võimalik reisile kaasa võtta ka oma digiboks.

«Kui see näiteks ühendada hotellis teleriga ja lülitada boks wifi abil internetti, saab vaadata telerit nii nagu kodus – jälgida telekanalite saateid otse või vaadata ajas järele,» sõnas Hiiepuu.          

Tema sõnul saab  uuendus võimalikuks, kuna määruse jõustumisel ei pea Elisa televisiooniteenuse pakkujana hakkama iga TV-sisu õiguste omajaga tingimusi uuesti läbi rääkima ega õigustele kehtivat territooriumi laiendama, vaid piisab Eesti jaoks tehtud senistest sisukokkulepetest.

«Määruse järgi saab klient kasutada täpselt sedasama sisu ja funktsionaalsust, mida koduturulgi,» täpsustas Hiiepuu.

Postimehe testid on näidanud, et tegelikult on Elisa Elamuse kliendid saanud kõiki programme välismaal vaadata juba mitu kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles