Eesti päritolu kontserdikorraldaja sai Lätis krõbeda trahvi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa kaart euro tagaküljel
Euroopa kaart euro tagaküljel Foto: SCANPIX

Läti tarbijakaitseamet (PTAC) trahvis 18 700 euroga Eesti ärimehele kuuluvat kontserdikorraldajat Sugar Media.

Läti tarbijakaitseamet ja Euroopa tarbijakaitse said mullu 15 kaebust seoses kahepäevase festivaliga Retro Beach, mis toimus Leedu Zarasai linnas ning Egor Kreedi kontserdiga, mis toimus Jūrmalas, Lätis. Mõlemad olid korraldatud Sugar Media poolt.

Amet leidis, et festivalil esinenud artistid ei olnud need, keda korraldaja oli lubanud ning samuti keeldus korraldaja piletite hinda vähendama ja ostusummat kaebuste peale tagastama. Seega leiti, et ettevõte mitte ainult ei rikkunud teenuselepingut, vaid eksitas tahtlikult oma kliente.

Festivalil müüdi kokku 5000 piletit, hinnaga 18-28 eurot. Arvatav kahju ulatub 90 000 euroni.

Sama aasta 8. augustiks plaanitud Egor Kreedi kontsert aga tühistati ja vaid osa kliente said piletiraha tagasi, kuivõrd Sugar Media ei kandnud vajaminevat raha piletimüüjale Bilesu Service. Kokku jäi tagastamata 61 pileti ostusumma, koguväärtusega 3055 eurot.

Tarbijakaitseameti teatel prooviti Sugar Mediaga korduvalt kontakti saada ja nõuti ebaausate äritavade lõpetamist, kuid ettevõte keeldus koostöö tegemisest ja probleemi lahendamisest.

Läti äriregistri firmas.lv andmeil registreeriti Sugar Media Lätis 2016. aasta mais ja selle omanik on Eesti kodanik.

2016. aasta lõpetas firma 187 003 eurose käibe ja 742 eurose kasumiga. Maksuameti andmeil on ettevõttel märtsi seisuga 14 920 eurone maksuvõlg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles