EL võib pääseda Trumpi tariifidest

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni kaubandusvolinik Cecilia Malmström.
Euroopa Komisjoni kaubandusvolinik Cecilia Malmström. Foto: AFP/SCANPIX

Euroopa Liit usub, et suudab pääseda USA presidendi Donald Trumpi kehtestatud tariifidest, mis võiks vallandada üleatlandilise kaubandussõja.

Euroopa Komisjoni kaubandusvolinik Cecilia Malmström lõpetas neljapäeval Washingtonis kaks päeva kestnud läbirääkimised, mille eesmärgiks oli vabastada EL 25-protsendilisest imporditariifist terasele ja 10-protsendilisest imporditariifist alumiiniumile. Anonüümseks jääda soovivate ametnike sõnul läksid läbirääkimised väga hästi, vahendab Bloomberg.

EL ootab nüüd, et Trumpi administratsioon teeks millalgi neljapäeval avalduse, milles arvatakse liit tariifidest välja. EL on varem hoiatanud, et tariifide püsimine tooks kaasa Euroopa poolsed vastumeetmed, mille järgi läheks tariifide alla terve hulk erinevaid USA tarbekaupu, näiteks Levi Strauss & Co. teksad, burbooni viski ja Harley-Davidsoni mootorrattad.

Siiani on arvanud Trump protektsionistlikest tariifidest välja Kanada, Mehhiko ja Austraalia.

Trump on jõudnud vahepeal kuulutada aga välja täiendavad majandussanktsioonid Hiinale, süüdistades neid intellektuaalse vara varguses. Hiinat puudutavate importkaupade tariifid võivad ulatuda kuni 50 miljardi dollarini. Samuti seatakse Hiinale mitmesugused investeerimise takistused. Hiina on lubanud kättemaksu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles