Hiina lubas Trumpi sanktsioonide eest kätte maksta (2)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xi Jinping.
Xi Jinping. Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Hiina võimud teatasid neljapäeval, et kui Trump peaks kuulutama nende suhtes välja majanduslikud sanktsioonid, siis ei jäta Hiina samaga vastamata.

Trumpi administratsioon teatas neljapäeval, et president kuulutab hiljem sama päeva jooksul välja Hiina vastased majanduslikud sanktsioonid, mille järgi võib tariifide alla minna kuni 60 miljardi dollari väärtuses Hiina eksportkaupa. See on enam kui 10 protsenti mullu USA'sse saabunud Hiina kaupade väärtusest, kirjutab CNN.

Trump süüdistab Hiinat USA intellektuaalse vara pikaajalises ja süstemaatilises varastamises. Tegu võib olla esimese korraga, kui Trumpi administratsioon kasutab Hiina peal tugevaid majanduslikke sanktsioone. Varem välja kuulutatud terase ja alumiiniumi tariifid kehtivad ka teistele riikidele.

Hiina on korduvalt varem hoiatanud, et kaubandussõjas ei võidaks mitte kumbki pool, kuid nad on valmis provokatsioonile «tugevate meetmetega» vastama. Siiani pole riik täpsustanud, mida need vastumeetmed endast kujutaksid.

Hiina on üks suurimaid USA põllusaaduste importijaid, seega võiks nad pigistada ühendriike näiteks sojaubade tariifi alla panekuga, mis kahjustaks kindlasti tugevalt USA põllumajandust ja talupidajaid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles