Trump teatas, et kehtestab Hiinale sanktsioonid (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

USA president Donald Trumpi administratsioon teatas, et plaanib neljapäeval kehtestada Hiinale majandussanktsioonid, sest viimane tegeleb lakkamatu intellektuaalse vara vargusega.

Valge maja sõnul on sanktsioonide taga aastaid kestnud kahe riigi vahelised läbirääkimised, mis pole tulemusi andnud. Sanktsioonid hakkavad praeguse info järgi hõlmama tariife väärtuses 30-60 miljardit dollarit ja mitmesuguseid investeerimispiiranguid, kirjutab BBC.

USA võimude sõnul üritab Hiina investeerida pidevalt strateegilise tähtsusega USA tööstusharudesse, tegeleb aktiivse spionaažiga ja viib samal ajal läbi USA vastaseid küberrünnakuid. Samuti kardetakse, et Hiina kasutab USA'st hangitud tehnoloogiaid oma sõjalise võimekuse tõstmiseks.

Teade sanktsioonidest on tekitanud ärevust USA põllumajandussektoris, kus kardetakse, et Hiina vastased sanktsioonid mõjutavad kõige enam kohalikke talupidajaid. Minnesota osariiki esindav vabariiklasest Erik Paulsen toonitas, et sanktsioonide korral peaks USA aitama oma põllumehi.

Hiina on varem öelnud, et kaubandussõjas võitjaid ei oleks.


 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles