Leedu minister: Rubesa peab tagasi astuma (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RB Raili lätlannast juht Baiba Rubesa on oma isepäisuse tõttu paraja tulle alla sattunud.
RB Raili lätlannast juht Baiba Rubesa on oma isepäisuse tõttu paraja tulle alla sattunud. Foto: Zane Bitere/LETA

Leedu transpordi- ja kommunikatsiooniministri Rokas Masiulise sõnul peaks RB Rail AS-i juht Baiba Rubesa ettevõtte aktsionäride usalduse kaotamise tõttu tagasi astuma.

«Oluline on, et me ei kulutaks ühtegi päeva vaidlustele, selle asemel, et tööd teha. Töö peab jätkuma, kuid midagi ei saa teha, kui tegevjuht hoiab oma toolist kinni. Me oleme Leeduski näinud selliseid juhte, kuid elu läheb edasi,» ütles Masiulis BNS-ile.

RB Rail AS nõukogu arutab ettevõtte tegevjuhi Baiba Rubesa sobivust ettevõtte tegevjuhi kohale neljapäeval.

«Nõukogu koosolek toimub 22. märtsil, seal kindlasti nõukogu arutab seda (Rubesa küsimust) ka muu osas,» ütles RB Rail AS nõukogu esimees Riia Sillave teisipäeval BNS-ile.

Rubesa umbusaldamiseks peavad neli nõukogu liiget selle poolt hääletama, kui mõlemad Läti nõukogu liikmed hääletavad vastu, jääb Rubesa sügiseni ametisse.

Veebruari alguses avaldasid RB Raili aktsionäride üldkoosolekul Eesti ja Leedu esindajad Rubesale umbusaldust, Läti jäi erapooletuks. Umbususaldusavaldus esitatakse ettevõtte nõukogule, mis otsustab Rubesa jätkumise ühisettevõtte juhina.

Rubesa valiti RB Raili juhiks 2015. aasta oktoobris. Enne seda oli ta Statoil Läti juht, töötas Statoili Aserbaidžaani harus ja oli Läti Citadele panga nõukogu liige.

RB Rail on loodud Rail Balticu projekti keskseks koordineerimiseks. Selle aktsiad kuuluvad võrdsetes osades Eesti RB Rail AS-ile, Läti SIA-le Eiropas Dzelzceļa Līnijas ja Leedu UAB-le Rail Baltica Statyba.

Rail Balticu projekt näeb ette Euroopa rööpmelaiusega raudtee ehitamise Tallinnast Poola-Leedu piirini.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles