Tallinna börs kirjutas Arco Varale trahvi välja

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Nasdaq Tallinna börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjon otsustas eile määrata AS-ile Arco Vara börsi reeglistiku punktide 1.2.1, 1.2.3, 7.6 ja 2.4.1 rikkumise eest leppetrahv summas kaks tuhat eurot. 

Arco Vara AS avalikustas 08. jaanuaril 2018.a. börsiteate, milles teatas toimunud suunatud võlakirjaemissioonist, võlakirjade märkimisperiood oli 18.12.2017–05.01.2018. Küll aga jättis ettevõte avalikustamata börsi reglemendis nõutud teabe kavandatavast võlakirjaemissioonist ja selle tingimuste kohta.

Nimelt on börsi reglemendi punkti 1.2.1 kohaselt emitent kohustatud tagama Tallinna börsi reglemendi nõuetes sätestatud teabe avalikustamise reeglistiku nõuetes sätestatud korras ja tähtaegadel.

Börsi reeglistiku punkti 1.2.3. kohaselt peab emitendi poolt avalikustatav teave olema õige, täpne, täielik ja üheselt mõistetav, teave ei tohi olla eksitava sisuga ning sealt ei tohi olla välja jäänud ega puududa midagi, mis mõjutaks teabes esitatud andmete sisu või tähendust.

Börsi reglemendi punkti 7.6 kohaselt on emitent kohustatud avalikustama teabe kavandatava võlakirjaemissiooni kohta. Avalikustatav teave peab sisaldama vähemalt järgmisi andmeid: emiteeritavate võlakirjade arv, nimiväärtus, lunastamise tähtaeg ja intressimäär; emitendi võlakirjadest tulenevate kohustuste täitmise tagamiseks antud tagatised ja garantiid; märkimistingimused ja võlakirjade emissioonihind.

Tallinna börsi reeglistiku punkti 2.4.1 kohaselt loetakse teave nõuetekohaselt avalikustatuks, kui see on avalikustatud börsiteatena börsi infosüsteemi kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles