Vestager andis heakskiidu farmaatsiahiidude ühinemisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vestager teatas täna Brüsselis, et kiidab heaks kahe ettevõtte ühinemise, kuid seadis sellele oma tingimused.
Vestager teatas täna Brüsselis, et kiidab heaks kahe ettevõtte ühinemise, kuid seadis sellele oma tingimused. Foto: Virginia Mayo/AP

Euroopa Liit kiitis tingimustega heaks Bayeri Monstanto ülevõtmise, kuid nõuab üle 6 miljardi euro väärtuses äridest deivesteerimist.

Euroopa Komisjon andis heakskiidu Monsanto omandamisele Bayeri poolt. Ühinemise tingimuseks on äride müümine, mis puudutab osapoolte kattuvaid ärisid seemnete, taimekaitsevahendite digitaalse põllumajanduse valdkondades, teatas Komisjon.

«Me andsime heakskiidu Bayeri plaanile võtta üle Monsanto, sest piisavate meetmete rakendamisel, on meie konkurentsitingimused täidetud,» ütles Euroopa Komisjoni konkurentsivolinik Marghrethe Vestager.

Oktoobris teatas Saksa keemia- ja ravimihiid Bayer, et müüb 5,9 miljardi euroga osa oma agrokeemia ärist rivaalile BASF, et lihtustada plaanitud Monsanto ülevõtmist. Bayer pakub Monsanto aktsionäridele ettevõtte omandamise eest ligi 60 miljardit eurot.

Tehingu alla kuuluvad Bayeri herbitsiidi glufosinaatammooniumi äri ning pea kõik selle seemnete üksus koos seotud uurimis- ja arendutegevustega, teatas Bayer. Tehing mõjutab ligi 1800 töötajat, kellele BASF on andnud garantii jätkata töötamist vähemalt kolm aastat pärast tehingu allkirjastamist.

Eelnevalt algatas Euroopa Komisjon põhjaliku uurimise Monsanto ülevõtmisesse Bayeri poolt, kahtlustades, et ühinemine vähendab konkurentsi pestitsiidide, seemnete ja geneetiliste tunnuste vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles