LHV pensionifondid süstivad Coop Panka viis miljonit

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coop Panga kontor Rakvere Maksimarketis.
Coop Panga kontor Rakvere Maksimarketis. Foto: Meelis Meilbaum/Virumaa Teataja

Eestis aktiivselt tegevust laiendav Coop Pank emiteeris ettevõtte kasvustrateegia toetuseks 5 miljoni euro väärtuses võlakirju LHV Pensionifondidele, tähtajaga 3 aastat.

Coop Panga juhatuse esimehe Margus Rinki sõnul jätkab pank ka käesoleval aastal kasvustrateegiat, mille toetuseks on vaja kaasata täiendavaid finantseeringuid.

Margus Rink
Margus Rink Foto: Marko Saarm/Sakala

«Esmajärjekorras eelistame rahastada end Eesti hoiustega, aga kuna ainult kodumaistest hoiustest jääb panga plaanide elluviimiseks väheks, siis oleme pidanud kaasama hoiuseid ka Saksamaalt ja Austriast,» rääkis ta.

Panga tegevusmahtude jätkuva kasvu huvides otsustas ettevõte uue finantseerimisallikana emiteerida ka viie miljoni euro väärtuses võlakirju LHV Pensionifondidele, selgitas Rink. Pangajuhi sõnul on see igati heaks tunnustuseks, et LHV Pensionifondid hindavad Coop Panka atraktiivseks investeerimisvõimaluseks.

LHV Pensionifondid investeerisid eelmise aasta detsembris viis miljonit eurot ka panga allutatud võlakirjadesse tähtajaga kümme aastat.

Coop Pank on Eesti kapitalil põhinev pank, mis kasutab jaekaubanduse ja panganduse vahel tekkivat sünergiat ning toob igapäevased pangateenused inimeste kodu lähedale. 19 ühistust koosneval Coop Eestil on 80 000 eraisikust omanikku ja ligi 600 000 püsiklienti. Coop Pank on üle Eesti esindatud 15 kontori ja 23 pangapunktiga.

Coop Panga 2017. majandusaasta puhaskasum oli 4,5 miljonit eurot, panga laenuportfell kasvas 2017. aastal 56 protsenti ja hoiuseportfell 24 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles