Inbank tegi pakkumise LHV tütarfirma ostuks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pankur Priit Põldoja
Pankur Priit Põldoja Foto: Jaanus Lensment

AS Inbank on teinud pakkumise UAB Mokilizingas praegustele omanikele, AS-le LHV Group ja UAB-le Inovatyvūs prekybos sprendimai ettevõtte sajaprotsendiliseks omandamiseks.

Pakkumise sisu osapooled ei avalikusta, kuna sellega nõustumise otsustavad ettevõtete nõukogud. Ka ütles LHV börsiteates, et võimalik müügitehing ei oleks käsitletav tehinguna seotud isikutega.

Inbanki nõukogu esimehe Priit Põldoja sõnul sobituks ettevõtte ostmine suurepäraselt Inbanki rahvusvahelise kasvu strateegiaga. «Mokilizingas on hästi toimiv ja kasumlik ettevõte. Tehing võimaldaks meil oma tegevuse muuta veelgi laiapõhjalisemaks, andes meile võimekuse teenindada partnerkaupmehi, kes tegutsevad kolmes Balti riigis ja ka Poolas,» ütles Põldoja.

Tehingu finantseerimiseks ja rahvusvahelise kasvu toetamiseks plaanib Inbank aprillikuu jooksul kaasata kapitali nii olemasolevatelt kui ka uutelt investoritelt mitteavaliku aktsiaemissiooni teel. Inbank teavitab turuosalisi tehingu ja kapitali kaasamise edasisest käigust börsi infosüsteemi vahendusel.

«Inbanki pakkumine sajaprotsendiliste osade ostuks on tõsiseltvõetav pakkumine, mis on pikaajaliste läbirääkimiste tulemus,» lisas LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu.

Samas toonitas ta, et antud juhul teavitab ettevõte investoreid pakkumise saamisest, tehinguni jõudmiseks tuleb edasiste läbirääkimiste käigus sõlmitavad kokkulepped kinnitada erinevate osapoolte nõukogudes.

«Pakkumisest tehinguni jõudmise tõenäosus on kõrge, pakkumise aktsepteerimisest ja selle võimalikust mõjust LHV-le teavitame eraldi börsiteatega,» lausus Toomsalu.

Pakkumise sisuline pool on ajendatud Inbanki soovist laiendada oma geograafilist haaret ning LHV soovist keskenduda oma strateegiliste eesmärkide elluviimisele lisaks Eestile ka Londonis. «Keskendume jätkuvalt Eestile kui koduturule, aga samamoodi näeme end finantsteenuste pakkujana uue põlvkonna finantstehnoloogia ettevõtetele,» märkis Toomsalu.

UAB Mokilizingas kuulub AS-i LHV Group konsolideerimisgruppi. LHV-le kuulub ettevõtte aktsiatest 50 protsenti +1. Mokilizingas on Leedu turul juhtiv tarbijafinantseerimise toodete pakkuja, omades järelmaksuvaldkonnas ligi 40 protsendilise suuruse turuosaga teist positsiooni.

Ettevõttel on Leedus üle 2000 partneri, ligi 250 tuhat klienti ja üle 100 tuhande aktiivse lepingu. Lisaks Leedule teenindab Mokilizingas strateegilisi partnerettevõtteid ka Lätis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles