President asub sillutama suurtele telekompaniidele Eestisse teed

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid
President Kersti Kaljulaid Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti soovib saada Euroopas tegutsevate suurte rahvusvaheliste telekompaniide võõrustajariigiks, kui Suurbritannia lahkumisega nende tegevusload kaovad, sest just Eesti pakkumise tegemiseks sõidab nädala pärast Londonisse esinduslik delegatsioon eesotsas president Kersti Kaljulaidiga.

Eesti üks trump oleks soodne maksusüsteem, miinus aga kehvad lennuühendused, vahendab ERRi uudisteportaal. Kultuuriministeeriumi audiovisuaalvaldkonna nõuniku Mati Kaalepi sõnul võiksime olla rahul, kui tuleks kas või paarkümmend ettevõtet.

«Me oleme suhteliselt kiired oma asjaajamises, loa väljastamine tehakse 30 päeva jooksul, lisaks on meie digitaalne võimekus väga heal tasemel, me suudame nii läbi elektroonilise allkirjaandmise kui ka muude e-teenuste tegelikult pakkuda väga efektiivset majandus- ja ärikeskkonda,» kirjeldas Kaaleb uudistesaatele «Aktuaalne kaamera».

Rahvusvaheliste telekorporatsioonide siiatulekust võidaks ka meie filmitööstus, kuid kas nad reaalselt ka tulevad, oleneb Eesti Filmi Instituudi juhi Edith Sepa sõnul meie enda sõbralikkusest - kui avatud me oleme ja kui vähe või palju peavad nad maksma nende teenuste ja sisutootmise eest.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles