SEB panustas mullu Eesti majandusse 2,2 miljardit (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB panga kontor
SEB panga kontor Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

SEB Pank andis 2017. aastal ettevõtetele 2,2 miljardit eurot laenu, mis on üheksa protsenti rohkem kui aasta varem.

«SEB laenuportfelli suurenemine oli heas kooskõlas mulluse majanduskasvuga. Inflatsiooni mõju arvesse võtmata, suurenes Eesti sisemajanduse kogutoodang eelmisel aastal üheksa protsenti, mis on viimase kuue aasta kiireim nominaalne kasv,» rääkis SEB ettevõtete panganduse valdkonna juht Artjom Sokolov.

Tema sõnul soovib SEB Eesti ettevõtete arenguvajadusi igati toetada, mistõttu oli neil hea meel tõdeda, et suutsime edasi liikuda samas tempos majandusega. «Võrreldes eelmise, kiire majanduskasvu perioodiga kümme aastat tagasi, mil pankade laenuportfellid hoogsalt suurenesid, põhineb praegune kasv palju laiemal hulgal sektoritel,» lisas Sokolov.

Ühtlasi märkis ta, et SEB näeb alanud aastal ettevõtete jätkuvat huvi laenuvõtmiseks. «Huvi laenamise vastu põhjustab ennekõike kiire majanduskasv, mis sunnib ettevõtteid investeerima, et kasvava nõudlusega toime tulla. Samas soosib laenumahtude kasvu ka Eesti pangandusmaastikul toimunud ümberkorraldused ja suurenenud huvi ettevõtete ühinemise ja omandamise vallas,» sõnas Sokolov.

Enim andis SEB 2017. aastal uusi ettevõtlus laene veonduse ja logistika sektorile, töötlevale tööstusele ja põllumajandusele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles