Ryanair ostab Vormel-1 veterani Niki Lauda lennufirma (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niki Lauda poseerib Laudamotioni lennuki ees.
Niki Lauda poseerib Laudamotioni lennuki ees. Foto: ROLF VENNENBERND/AFP

Ryanair teatas, et sõlmis koostöölepingu endise Vormel-1 tšempioni Niki Laudaga, kellele kuulub rahalistesse raskustesse sattunud Austria odavlennufirma Niki Luftfahrt GmbH.

Lepingu järgi omandab Ryanair lennufirmas, mis kannab nüüd nime LaudaMotion, esialgu 24,9 protsendilise osaluse, mis hiljem tõstetakse 75 protsendi peale. Niki Lauda hakkab lennufirma juhatuse esimeheks ja Ryanair liisib LaudaMotionile kuus lennukit koos meeskondadega, teatas Ryanair.

Ryanairi sõnul maksab 75 protsendilise osaluse hankimine neile vähem, kui 50 miljonit eurot, kuid ettevõte paneb lennufirmasse esimesel aastal tegevuskulude katmiseks sisse 50 miljonit eurot, seda muidugi juhul, kui EL tehingu heaks kiidab.

Nii Lauda kui Ryanair jätavad alles LaudaMotioni senised juhtivtöötajad. Kui lennufirmal õnnestub omale soetada plaanitavad 30 Airbus A320 reisilennukit, siis loodetakse ettevõtte kolmandal tegevusaastal kasumisse jääda.

Lennufirma alustab peatselt nii liini- kui tšarterlende, mis viivad Austriast, Saksamaalt ja Šveitsist erinevatesse Vahemere puhkekohtadesse.

Niki Luftfahrt GmbH jäi ripakile mullu detsembris pärast seda, kui Deutsche Lufthansa AG, kes oli aidanud seda püsti hoida, tõmbus hankemenetlusest välja Euroopa Liidu konkurentsieeskirjade rikkumise tõttu.

Jaanuaris omandas lennufirma Niki Lauda avaldamata ostuhinna eest ja nimetas selle ümber LaudaMotioniks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles